En blogg om vävning

En blogg om vävning

Åsas och Martins blogg handlar om vårt intresse för vävning och medeltid. Med vävningen binder vi ihop nutid och dåtid. Här skriver vi om både den nutida vävningen och de projekt som hör samman med våra försök att förmedla en bild av medeltiden.

The blogg of Åsa and Martin about weaving and the middle ages. We are writing about modern weaving and our attempts to reenact the medieval time.

Daldräll och avbindetrådar

NyttPosted by Åsa Martinsson 03 May, 2012 11:51
I Vävmagasinet nr 2 2012 finns en daldrällsduk med en stor ruta där man måste använda avbindetrådar för att binda ner mönsterinslagen. I beskrivningen visas två olika sätt att solva avbindetrådarna.

Jag korrekturläser vävbeskrivningarna för Vävmagasinet och för att kontrollera de två varianterna la jag in dem i WeavePoint. De två varianterna ger helt olika utseende. Det här är en av fördelarna med ett vävprogram - man kan testa innan man gör hela arbetet med en uppsättning i vävstolen. Eller som i det här fallet för att kontrollera en beskrivning.

Se resultaten HÄR.
Under Artiklar och beskrivningar på vår hemsida finns mer att läsa - även för de som inte har ett vävprogram.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisbeth Granberg 27 May, 2012 20:43

Fantastiskt intressant. Att en tråd eller två gör så stor skillnad. Men det är ju just det som gör vävningen så spännande.

Posted by VävAnne 19 May, 2012 12:31

Fantastiskt att du har tid, lust och ork att gå till botten med det mesta. Stor heder