En blogg om vävning

En blogg om vävning

Åsas och Martins blogg handlar om vårt intresse för vävning och medeltid. Med vävningen binder vi ihop nutid och dåtid. Här skriver vi om både den nutida vävningen och de projekt som hör samman med våra försök att förmedla en bild av medeltiden.

The blogg of Åsa and Martin about weaving and the middle ages. We are writing about modern weaving and our attempts to reenact the medieval time.

WeavePoint 7

NyttPosted by Åsa Martinsson 28 Aug, 2010 15:38

WeavePoint kommer i en ny version med en mängd nya funktioner. En av dem är en tygsimulering med tunna och tjocka trådar. Man kan också visa mellanrum mellan trådarna. Genom att ange trådarnas tjocklek och hur stort utrymme varje tråd har i väven kan man komma mycket nära ett realistiskt utseende. Bilderna kan sparas som png-bilder för att använda som illustrationer.

Många har önskat symboler som kryss, snedstreck mm i inredningen. De finns nu! Man kan lägga in garnets färg i inredningen - och dessutom kombinera symboler och färg.

Läs här om andra nyheter

Bilderna på vår hemsida är just nu tygsimuleringar gjorde med programmet. De flesta upptecknade efter tyger jag vävt vid olika tillfällen.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.