En blogg om vävning

En blogg om vävning

Åsas och Martins blogg handlar om vårt intresse för vävning och medeltid. Med vävningen binder vi ihop nutid och dåtid. Här skriver vi om både den nutida vävningen och de projekt som hör samman med våra försök att förmedla en bild av medeltiden.

The blogg of Åsa and Martin about weaving and the middle ages. We are writing about modern weaving and our attempts to reenact the medieval time.

Ett smakprov från kammaren

Bornholm 2013Posted by Åsa Martinsson 25 Jul, 2013 11:51
Några bilder före, under och efter vår vistelse.
Bädden som den såg ut när vi kom. En halmmadrass, linnelakan, långkudde och två yllefiltar. Sängomhängena är av tungt, brunrött ylle. Tyget bakom och över sängen är ett vackert mönstervävt tyg. Det fick naturligtvis vara kvar.

Vår bäddning. Två halmmadrasser, en fjädermadrass, linnelakan, långkudde och var sin liten kudde och däröver den nya filten. Man bäddade inte som vi och viker in lakan och filt under madrassen, utan allt ligger löst och hänger ner över kanten. Sängomhängena är av ett lättare kamgarnstyg med invävda guldgula silkesränder.

Sängen bäddad med sina "ordinarie" sängkläder.

Det kommer mer om hur det blev i kammaren, men först efter att vi firat vår medeltidsvecka här i Visby.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa 08 Aug, 2013 21:48

Hej! Jag gick din kurs om väva kanter i Visby. En följdfråga bara, var det vanligt att lasagnen så långt som möjligt liknade tygets/plaggets färg eller var det vanligare med en kontrasterande färg? Tack igen, det var mycket inspirerande!

Posted by frost 25 Jul, 2013 22:21

Vad fint, blir alldeles inspirerad!

Posted by Maria Neijman 25 Jul, 2013 12:33

Villken enorm skillnad, tilll det bättre! Hurra för snygga sängkläder.