En blogg om vävning

En blogg om vävning

Åsas och Martins blogg handlar om vårt intresse för vävning och medeltid. Med vävningen binder vi ihop nutid och dåtid. Här skriver vi om både den nutida vävningen och de projekt som hör samman med våra försök att förmedla en bild av medeltiden.

The blogg of Åsa and Martin about weaving and the middle ages. We are writing about modern weaving and our attempts to reenact the medieval time.

Varför en blogg

Om bloggenPosted by Åsa Martinsson 31 Dec, 2009 16:24
Under årens lopp har det blivit tre olika hemsidor som alla har vävning som gemensam nämnare. För att hålla dem samman och för att kunna informera om nyheter startar vi, Åsa och Martin, den här bloggen. Med en blogg finns det större möjligheter att skriva mer kontinuerligt.

De sidor vi på det här sättet kopplar ihop är Åsas sida om kyrkotextil, Martinsson & Erikssons sida som mest handlar om vävprogrammet och så den nyaste sidan som handlar om vårt gemensamma fritidsintresse för medeltid i form av medeltida lägerliv och medeltida textil, vävning och dräkt.

Så bloggen kommer att förutom vävning att handla en del om medeltida dräkt och liv.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Eva Trotzig 23 Feb, 2010 18:52

Instämmer: roligt och spännande - också en utmaning att hålla igång på en intressant nivå! Tänk om man kan bidra själv menar ET

Posted by Mari-Anne 25 Jan, 2010 19:47

Vad roligt med en vävblogg, jag har funderat ett tag på en vävblogg men nu finns den, tack vare er. Jag kommer att följa den troget. M-A