En blogg om vävning

En blogg om vävning

Åsas och Martins blogg handlar om vårt intresse för vävning och medeltid. Med vävningen binder vi ihop nutid och dåtid. Här skriver vi om både den nutida vävningen och de projekt som hör samman med våra försök att förmedla en bild av medeltiden.

The blogg of Åsa and Martin about weaving and the middle ages. We are writing about modern weaving and our attempts to reenact the medieval time.

Damastsolven i vävstolen

VävningPosted by Åsa Martinsson 25 Mar, 2010 17:26
Att vävstolen ska göras iordning för damastvävning beror på att jag har ett uppdrag på gång - mässhakar till Vårfrukyrkan i Fruängen. Jag har en blogg för att dokumentera och för att berätta för församlingen om hur arbetet fortskrider.

Där finns nu bilder på hur jag håller på att sätta tillbaka alla mina damastsolv i vävstolen. Jag tog bort dem för ett antal år sedan då jag befriade vävstolen från de gamla blyloden. Och så letade jag länge efter något som skulle kunna ersätta gemen som kopplade ihop draglinorna med damastsolven. Gem var billigt och finurligt, men efter ett antal år började de spreta och fastna i varandra. Jag hade nästan gett upp att hitta något annat när jag för några veckor sedan snubblade över små, små karbinhakar på nätet. Så nu är arbetet på gång att sätta i 400 sådana.

Se HÄR