En blogg om vävning

En blogg om vävning

Åsas och Martins blogg handlar om vårt intresse för vävning och medeltid. Med vävningen binder vi ihop nutid och dåtid. Här skriver vi om både den nutida vävningen och de projekt som hör samman med våra försök att förmedla en bild av medeltiden.

The blogg of Åsa and Martin about weaving and the middle ages. We are writing about modern weaving and our attempts to reenact the medieval time.

Mer om bokmärken

MedeltidPosted by Åsa Martinsson 21 Feb, 2010 12:20
När jag testade bokmärket med två snoddar upptäckte jag det obekväma med att bokmärket inte satt fast i boken. Så nu har jag utvecklat idén och satte dit två snoddar till. Jag testade vid gårdagskvällens läsning och det fungerade bra.

Två snoddar använde jag för att knyta fast bokmärket i boken. En snodd vid främre pärmen och ett vid den bakre. Och så knöt jag ihop dem med en liten rosett nedtill.


Och så ett märke där jag är i läsningen och ett där noterna till artikeln finns. Med snodden ut vid sidan av boken är det lätt att bläddra.

Det blev nu också blå glaspärlor i slutet av snoddarna och en likadan pärla med en liten röd pärla på toppen uppe på ankaret.

Ett par vänner som är mycket i köket kommer att ha sådana här bokmärken med många snoddar i sina kokböcker, man kan bläddra utan att smutsa ner boken. En annan säger att två snoddar är bra när man är två som läser samma bok. Då bör man nog använda olika färger.